Гуми

STEER

RR300

ULTRA PREMIUM LONG HAUL STEER POSITION TIRE

RR300 од Double Coin има особини дизајнирани за возење на долги релации. Комерцијалната камионска гума е изработена со проширена избраздена површина и нејзиниот 5 ребрен дизајн го сведува на минимум неправилното абење.
Длабочината на браздите од 19/32” овозможува долговечност на самите бразди.

- 5 ребрен дизајн на браздите со специјални состојки го подобрува рамномерното абење, влечење на долги дестинации во позиција на управувачката оска
- Израмнувачко ребро во избраздената површина на оваа камионска гума кое помага за рамномерно абење при долго патување.
- Повеќе протечни отвори и раменски разделени бразди за подобрено абење и влечење.

Спецификација

Product CodeTire SizePly RatingLoad IndexSpeed SymbolOverall Diameter INSection Tread Depth 32 NDSRIMSingle Max LPDual Max LPStatic Load RadiusRevs Per MileWeight
1133291255 11R22.5 14 144/142 M 41.4 11.1 19 8.25 6175lbs/105psi 5840lbs/105psi 19.8 496 113
1133291256 11R22.5 16 148/145 M 41.4 11.1 19 8.25 6940lbs/123psi 6390lbs/123psi 19.8 496 117
1133299255 295/75R22.5 14 148/145 M 40.6 11.7 19 9.00 6175lbs/110psi 5675lbs/110psi 19.5 504 118
1133291455 11R24.5 14 146/143 M 43.3 10.9 19 8.25 6610lbs/105psi 6005lbs/105psi 20.8 473 126
1133291456 11R24.5 16 149/146 M 43.3 10.9 19 8.25 7160lbs/120psi 6610lbs/120psi 20.8 473 129
1133298455 285/75R24.5 14 144/141 M 41.5 11 19 8.25 6175lbs/110psi 5675lbs/110psi 19.5 492 123
1133299256 295/80R22.5 16 154/150 M 41.6 12.2 19 9.00 7820lbs/120psi 6610lbs/120psi 20.2 493 120
1133299258 295/80R22.5 18 152/149 M 41.6 12.2 19 9.00 7830lbs/130psi 7160lbs/130psi 20.2 493 120
Русе Комерц Double Coin logos